Če še nikoli niste imeli škode na avtu, dožveli prometne nesreče, ste mlad voznik ali pa ste ravnokar kupili svoj prvi avto, je sklepanje zavarovanja za avto lahko precej naporno.

Strošek zavarovanja je visok, vam pa se zdi, da ne dobite nič v zameno in brez pomena zapravljate denar.

Če povzročite prometno nesrečo in nimate sklenjenega niti osnovnega avtomobilskega zavarovanja, boste morali iz lastnega žepa kriti vso povzročeno škodo. Hkrati pa boste dobili še kazen ker nimate zavarovanja, ki je zakonsko obvezno.


Želim ponudbo

Zavarovanje avta je pomembno za vašo finančno varnost!

Če se vam še nikoli ni pripetila prometna nesreča, potem verjetno še nikoli niste vložili zahtevka za povrnitev škode. Statistično verjetno je, da boste udeleženi v vsaj eni prometni nesreči v vašem življenju, posledice pa vas lahko še dolgo preganjajo.

Če imate sklenjeno le osnovno avtomobilsko zavarovanje (AO), ki je minimalno zakonsko predpisano zavarovanje, vas bo rešilo vsaj dela stroška povzročene škode, če ste vi povzročitelj prometne nesreče. AO krije škodo na drugem vozilu in poškodbe oseb avtu, ne krije pa poškodb na vašem vozilu ali vas. Vključuje le zavarovanje vaših sopotnikov. AO krije tudi poškodbe na tuji lastnini, če komu npr. z avtom podrete ograjo.

Na kratko: AO vas zavaruje pred večjimi finančnimi izdatki, če ste povzročitelj prometne nesreče. Krije vso škodo (materialno in nematerialno) povzročeno tretji osebi. Škodo, ki ste jo povzročili sebi, krijete sami.

Zakaj je AO obvezen? Zato, ker vas krije pred finančnim zlomom. Si predstavljate, da se s svojim avtomobilom, ki vam ga omogoča povprečna slovenska plača zaletite v nekoga s Porschejem? Kako boste pokrili to škodo?

To, da še nikoli niste vložili nobenega škodnega zahtevka je pravzaprav dobro za vas. Z leti tako pridobivate večji bonus in zavarovanje je za vas cenejše, hkrati pa se izognete nepotrebnim opravkom.


Želim ponudbo

Preberi še ostale članke

 • 16. septembra, 2023

  Vodnik po avtomobilskih zavarovanjih: Raziskovanje bistvenih razlik in kritij

  Vodnik po avtomobilskih zavarovanjih: Raziskovanje bistvenih razlik in kritij Avtomobilska zavarovanja so ključna zaščita za voznike in njihova vozila. Razumevanje razlik med različnimi vrstami avtomobilskih

  Preberi več
 • 20. oktobra, 2020

  Tudi vi vozite brez prižganih žarometov?

  Tudi vi vozite brez prižganih žarometov? Dnevne luči, ki se samodejno prižgejo ob zagonu motorja so že vrsto let obvezna oprema vsakega avtomobila v EU.

  Preberi več
 • 3. julija, 2020

  Kaj se zgodi, če bi se vozil z nezavarovanim vozilom?

  Zavarovalko odgovarja na vaša vprašanja https://www.youtube.com/watch?v=sd2Oii2q9Oc Bodite odgovoren udeleženec v prometu in si uredite vaše avtomobilsko zavarovanje le v nekaj klikih! Pri tem vam lahko

  Preberi več