Zakaj NI pametno, da sklepate življenjsko zavarovanje na banki?

Če ste že kdaj odšli na banko po kredit, se vam je najbrž zgodilo, da so za določeno obliko kredita od vas zahtevali, da sklenete življenjsko zavarovanje. Da vam ni potrebno hoditi naokoli, iskati primernega agenta in zavarovalnice, so vam ponudili zavarovalno polico kar tam. V zameno za sklenitev zavarovanja na banki ste dobili nižjo obrestno mero pri kreditu. Ker se vam je to zdela dobra kupčija, ste to seveda sprejeli in podpisali. Pa je res pametno, da ste na banki sklenili življenjsko zavarovanje?

Zakaj banka zahteva, da sklenem riziko življenjsko zavarovanje?

Življenje je nepredvidljivo in vsakomur se lahko kaj pripeti. Tudi banka se mora zavarovati in si zagotoviti povračilo denarja, ki ga je nekomu posodila v obliki kredita. Če imate sklenjeno življenjsko zavarovanje se ta kredit povrne iz strani zavarovalnice pri kateri ste sklenili riziko življenjsko zavarovanje.

Riziko življenjsko zavarovanje je zavarovanje z v naprej določeno zavarovalno vsoto za primer smrti, z možnostjo priključitve dodatnih kritij in brez varčevalne komponente.

Je idealna oblika zavarovanja tako za tiste, ki že varčujejo, kot za tiste, ki zaradi finančnih obveznosti trenutno ne zmorejo varčevati, a želijo kljub temu biti ustrezno zavarovani in želijo poskrbeti za finančno varnost svojih bližnjih in svojega podjetja.

Ali moram ob najemu kredita nujno skleniti riziko življenjsko zavarovanje na banki?

Če je pogoj banke za najem kredita to, da morate imeti sklenjeno riziko življenjsko zavarovanje, potem ga morate imeti, ni pa nujno, da ga sklenete na banki. Zavarovanje lahko sklenete pri katerikoli zavarovalnici, kjer najdete zase najugodnejše pogoje.

Razlike so lahko velike…

Na banki vam ponudijo sklenitev zavarovanja na tisti zavarovalnici, pri kateri imajo sklenjeno pogodbo in njim prilagojene ugodnosti. Banka vam bo za “protiuslugo” pri njih sklenjenega zavarovanja ponudila nižjo obrestno mero za najem kredita. Take usluge na koncu precej drago plačate, saj pod pretvezo nižje obrestne mere plačate precej višji mesečni obrok.

Ne mislite, da govorimo le o nekaj evrih! Na mesec lahko preplačate tudi 20-30 €! Samo pomislite, na letni ravni tako izgubite  240€ – 360€.

Zakaj se je pametno pozanimati še kje drugje?

Pogoji ob sklenitvi riziko življenjskega zavarovanja se od zavarovalnice do zavarovalnice razlikujejo. Višina premije se izračuna za vsakega posameznika posebej, odvisna pa je od različnih dejavnikov, kot so starost ob sklenitvi, zavarovalna doba (čas trajanja zavarovanja), kajenje, teža in življenjski slog, poklic, zdravstvene težave…

Velika večina zavarovalnic zahteva visoka doplačila za kadilce. Na trgu je trenutno Grawe zavarovalnica ena izmed redkih, ki visokega doplačila ne zahteva in tega vam zagotovo ne bo ponudila nobena banka!

Grawe zavarovalnica

Pridobite več ponudb…

… in se ne odločajte “na vrat na nos”. Ne dovolite si, da vas zavedejo z “nižjimi” obrestnimi merami, ki jih skrijejo v visoke mesečne premije. Preračunajte si vse stroške na letni ravni in si ne dovolite, da bi vas ugodnosti drago stale. Za vsa ostala vprašanja vam je na voljo Zavarovalko na info@zavarovalko.si


ŽELIM IZRAČUN

Preberi še ostale članke

 • 21. maja, 2024

  Motoristična sezona je tu, poskrbite za ustrezno zavarovanje motorja

  S prihodom lepšega vremena in začetkom motoristične sezone se številni motoristi vračajo na ceste, da bi uživali v vožnji po slikovitih pokrajinah. Vendar pa je pomembno, da pred začetkom vožnje poskrbite za ustrezno zavarovanje motorja.

  Preberi več
 • 9. maja, 2024

  5 razlogov za zavarovanje kredita

  Zavarovanje kredita je finančni instrument, ki vam lahko pomaga zmanjšati tveganje, povezano s posojanjem denarja. Če se odločate za jemanje kredita, bodisi za osebne potrebe, kot je nakup stanovanja ali avtomobila, ali za poslovne namene, je razumevanje zavarovanja kredita ključnega pomena.

  Preberi več
 • 29. aprila, 2024

  Ali vaš avto potrebuje zavarovanje proti toči?

  Vsako leto na tisoče voznikov po vsem svetu doživi negativne posledice naravnih nesreč, ki vplivajo na njihova vozila. Ena izmed pogostih naravnih pojavnosti, ki povzroča obsežno škodo na avtomobilih, je toča. Te ledene krogle, ki lahko padajo z neba z izjemno hitrostjo, lahko povzročijo resne poškodbe - od vdrtin in prask na karoseriji do razbitih stekel.

  Preberi več