Zavarovanje motorja – VIGO zavarovanje

VIGO zavarovanje za motor je precej drugačno zavarovanje od ostalih produktov za motoriste. Je pravzaprav edino zavarovanje, ki vam omogoča nadzor nad vašim motorjem preko aplikacije, ustvarja analitiko vožnje in SOS klic v primeru nesreče.

Kaj je VIGO in kako deluje

VIGO zavarovanje je pravzaprav neke vrste “dodatno” zavarovanje motorja proti kraji, hkrati vam pa z SOS klicem lahko reši življenje.

Pred začetkom zavarovanja je potrebno poskrbeti za dve stvari:

 • na telefon si namestite aplikacijo VIGO zavarovanje
 • na motor namestite Vigobox

VIGO zavarovanje se aktivira in je aktivno od dneva, ko v aplikaciji Vigo opravite registracijo in se povežete z Vigoboxom, ki ste ga predhodno in skladno z navodili namestili na vaš motor.

Aplikacija VIGO zavarovanje in Vigobox

Aplikacijo si lahko namestite na katerikoli novejši pametni telefon z operacijskim sistemom iOS ali Android.

VIGO zavarovanje je najboljše zavarovanje pred krajo motorja. Vigobox, ki imate nameščenega na vašem motorju in vaš telefon sta povezana. Čim pride do premika motorja, prejmete obvestilo preko aplikacije ali SMS sporočila. V kolikor gre za lažni alarm lahko preko aplikacije stanje kraje prekličete. V primeru kraje motorja nemudoma obvestite policijo. Ob tem bo Vigobox zagotavljal podatke v realnem času.

Vigobox zazna nesrečo. Da gre za nesrečo določi na podlagi kombinacije sil in gibanja.  Ob nesreči Vigobox v aplikacijo pošlje informacijo o nesreči, ki nemudoma preveri, če je uporabnik varen. Če se odzovete in je z vami vse vredu, lahko SOS klic prekličete. Če ste neodzivni, se aktivira avtomatski SOS klic, ki na lokacijo nesreče pošlje pomoč. Zaradi kratkega reakcijskega časa, od zaznave nesreče do trenutka, ko prejmete pomoč, vam VIGO lahko reši življenje.

Aplikacija je vsestransko uporabna, saj ustvarja tudi oceno vaše vožnje. Te ocene se shranjujejo v oblak na strežniku, dostop do tega pa imate le vi. Policija ali zavarovalnica nimata vpogleda v vašo oceno vožnje in vas na podlagi tega ne bodo nikoli na kakršenkoli način preverjali. Ta funkcija motorista spodbuja, da doseže višji rezultat, izboljša svojo vožnjo in s tem zagotovi večjo varnost na cesti.

Več o varni vožnji si lahko preberete TUKAJ.

24-urni vpogled v lokacijo motorja. Na mobilni aplikaciji lahko kadarkoli pogledate kje se vaš motor nahaja in mirno prespite vsako noč.

vigo zavarovanje

VIGO vas ne nadzoruje, temveč vas varuje

VIGO spremlja vaš motor in vašo vožnjo, a to še ne pomeni, da ste pod stalnim nadzorom, ali da kdo preverja vaše podatke. Do podatkov na VIGO aplikaciji lahko dostopate le vi in brez vašega dovoljenja nima dostopa do njih niti zavarovalnica niti policija. Na podlagi teh podatkov nikakor ne morete dobiti kazni za prehitro vožnjo iz policije, ravno tako vam zavarovalnica ne bo višala premije na podlagi načina vaše vožnje.

VIGO je bil razvit za vašo varnost in preprečevanje kraje motorja. Priporočamo ga prav vsakemu motoristu, primeren pa je tudi za skuter ali štirikolesnik.

Če še vedno niste prepričani, si poglejte kratek video, kaj o zavarovanju VIGO meni inštruktor varne vožnje Vojko Safran s klikom TUKAJ.

Če vas zanima še karkoli glede zavarovanja VIGO, ali želite skleniti zavarovanje, nas lahko kontaktirate TUKAJ.

Preberi še ostale članke

 • 21. maja, 2024

  Motoristična sezona je tu, poskrbite za ustrezno zavarovanje motorja

  S prihodom lepšega vremena in začetkom motoristične sezone se številni motoristi vračajo na ceste, da bi uživali v vožnji po slikovitih pokrajinah. Vendar pa je pomembno, da pred začetkom vožnje poskrbite za ustrezno zavarovanje motorja.

  Preberi več
 • 9. maja, 2024

  5 razlogov za zavarovanje kredita

  Zavarovanje kredita je finančni instrument, ki vam lahko pomaga zmanjšati tveganje, povezano s posojanjem denarja. Če se odločate za jemanje kredita, bodisi za osebne potrebe, kot je nakup stanovanja ali avtomobila, ali za poslovne namene, je razumevanje zavarovanja kredita ključnega pomena.

  Preberi več
 • 29. aprila, 2024

  Ali vaš avto potrebuje zavarovanje proti toči?

  Vsako leto na tisoče voznikov po vsem svetu doživi negativne posledice naravnih nesreč, ki vplivajo na njihova vozila. Ena izmed pogostih naravnih pojavnosti, ki povzroča obsežno škodo na avtomobilih, je toča. Te ledene krogle, ki lahko padajo z neba z izjemno hitrostjo, lahko povzročijo resne poškodbe - od vdrtin in prask na karoseriji do razbitih stekel.

  Preberi več