Zavarovanje AO Plus je nadgradnja osnovnega avtomobilskega zavarovanja (AO), ki ponuja dodatno zaščito in ugodnosti za voznike. Medtem ko osnovno avtomobilsko zavarovanje (AO) krije odgovornost do tretjih oseb v primeru prometne nesreče, zavarovanje AO Plus zagotavlja širšo paleto kritij, ki povečujejo varnost in finančno zaščito voznika ter njegovega vozila. Razlika med osnovnim AO in AO Plus zavarovanjem je v obsegu kritij in dodatnih storitvah, ki jih AO Plus prinaša.

Osnovno AO zavarovanje ali zavarovanje AO plus?

Kaj je zavarovanje AO Plus?

Zavarovanje AO Plus je dodatno kritje, ki ga lahko sklenete skupaj z obveznim avtomobilskim zavarovanjem. Medtem ko osnovno avtomobilsko zavarovanje krije škodo, ki jo povzročite tretjim osebam, zavarovanje AO Plus nadgradi to osnovno zaščito z dodatnimi kritji, kot so pravna pomoč, kritje škode na vašem vozilu, stroški nadomestnega vozila in drugo.

Ključne prednosti, ki jih ima zavarovanje AO Plus

1. Širše kritje škode: Osnovno AO zavarovanje krije škodo, ki jo povzročite drugim vozilom in osebam. Zavarovanje AO Plus pa vključuje tudi kritje škode na vašem vozilu, tudi če ste sami povzročitelj nesreče. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za popravilo vašega vozila iz lastnega žepa.

2. Pravna pomoč: Medtem ko AO zavarovanje ne vključuje pravne pomoči, vam zavarovanje AO Plus lahko zagotovi pravno pomoč v primeru prometne nesreče ali pravnega spora. To vključuje pravno svetovanje in kritje stroškov sodnih postopkov.

3. Nadomestno vozilo: Če je vaše vozilo poškodovano in nevozno, vam zavarovanje AO Plus omogoči nadomestno vozilo, kar vam omogoča, da nadaljujete s svojimi vsakodnevnimi opravili brez večjih motenj. Osnovno AO zavarovanje te storitve običajno ne vključuje.

4. Asistenca na cesti: Osnovno AO zavarovanje ne vključuje asistence na cesti. Zavarovanje AO Plus pa pogosto vključuje to storitev, kar pomeni, da boste v primeru okvare ali nesreče deležni pomoči na kraju dogodka. To lahko vključuje vleko vozila, pomoč pri zagonu, menjavo pnevmatik in drugo.

5. Pokrivanje stroškov zdravljenja: Medtem ko AO zavarovanje krije škodo tretjim osebam, zavarovanje AO Plus lahko krije tudi stroške zdravljenja, rehabilitacije in druge zdravstvene stroške, ki nastanejo v primeru telesnih poškodb v prometni nesreči.

Zakaj izbrati zavarovanje AO Plus?

Zavarovanje AO Plus je priporočljivo za vse voznike, ki želijo dodatno zaščito in mir v primeru nepredvidenih dogodkov. Čeprav osnovno avtomobilsko zavarovanje zagotavlja osnovno kritje, lahko dodatni stroški in neprijetnosti, povezani z nesrečo, hitro presežejo to kritje. Zavarovanje AO Plus vam nudi celovitejšo zaščito in omogoča hitrejše ter enostavnejše reševanje situacij po nesreči.

Kako izbrati pravo zavarovanje AO Plus?

Pri izbiri zavarovanja AO Plus je pomembno upoštevati naslednje dejavnike:

 • Potrebna kritja: Premislite, katera kritja so za vas najbolj pomembna. Ali potrebujete kritje škode na vašem vozilu, pravno pomoč ali asistenco na cesti?
 • Višina premije: Preverite, koliko boste plačevali za dodatno zavarovanje. Primerjajte ponudbe različnih zavarovalnic in izberite tisto, ki nudi najboljše razmerje med ceno in kritjem.
 • Pogoji in izključitve: Podrobno preberite pogoje zavarovanja in preverite, katere situacije so izključene iz kritja. Pomembno je, da ste seznanjeni z vsemi pogoji, preden sklenete zavarovanje.

Pri zavarovalko.si vam omogočamo enostavno primerjavo različnih ponudb več zavarovalnic na enem mestu, kar vam pomaga pri izbiri najugodnejšega zavarovanja za vaš avto. Z našo pomočjo lahko hitro in pregledno primerjate različne pakete in kritja ter se odločite za tisto ponudbo, ki najbolje ustreza vašim potrebam in proračunu. 

Z našim preprostim spletnim obrazcem lahko hitro posredujete potrebne podatke za informativni izračun zavarovanja za avto. Takoj ko izpolnite in oddate obrazec, se naša ekipa loti dela. V najkrajšem možnem času boste na vaš elektronski naslov prejeli natančen informativni izračun zavarovanja za avto. Tako boste lahko brez zamud in brez nepotrebnega čakanja razmislili o najboljših možnostih za vaše vozilo.

Zaključek

Zavarovanje AO Plus je dragocena nadgradnja osnovnega avtomobilskega zavarovanja, ki vam lahko prihrani veliko skrbi in finančnih težav v primeru prometne nesreče. Medtem ko osnovno AO zavarovanje krije le škodo, ki jo povzročite drugim, zavarovanje AO Plus širi to zaščito tudi na vas in vaše vozilo, kar zagotavlja celovitejšo zaščito. S sklenitvijo zavarovanja AO Plus poskrbite za svojo varnost in varnost vašega vozila ter si zagotovite mirnejšo vožnjo.

Če razmišljate o dodatni zaščiti za vaše vozilo, se posvetujte z zavarovalnim agentom in izberite najboljšo ponudbo zavarovanja AO Plus, ki ustreza vašim potrebam in pričakovanjem.

VIRI IN LITERATURA:

https://www.odvetnik-grebenc.si/kaj-krije-ao-plus-zavarovanje

https://www.poravnava.si/ao-plus-zavarovanje

Preberi še ostale članke

 • 15. julija, 2024

  Kaj so premijski razredi pri zavarovanju avta?

  Premijski razredi pri avtomobilskem zavarovanju so ključni element pri določanju višine premije, ki jo posameznik plačuje za zavarovanje svojega vozila. Ti razredi temeljijo na sistemu bonus-malus, ki nagrajuje voznike brez škodnih dogodkov in kaznuje tiste, ki povzročajo škodo. V Sloveniji poznamo več premijskih razredov, ki se med seboj razlikujejo glede na višino bonusa ali malusa.

  Preberi več
 • 18. junija, 2024

  Imate pavšal? 3 razlogi za zavarovanje počitniške prikolice

  Poletne počitnice so tik pred vrati, kar pomeni, da je zdaj pravi čas za priprave. Če ste eden izmed mnogih, ki imajo svojo počitniško prikolico parkirano na pavšalu ob morju, je pomembno, da razmislite o njenem zavarovanju.

  Preberi več
 • 12. junija, 2024

  Zavarovanje v tujini: Poskrbite za varnost med vašimi poletnimi počitnicami

  Poletje je tik pred vrati, kar pomeni, da se mnogi odpravljajo na težko pričakovane počitnice. Ne glede na to, ali boste dopust preživeli na plaži v bližnji Hrvaški, se odpravljate na potovanje z letalom v eksotične kraje ali načrtujete raziskovanje z avtom ali motorjem, je pomembno, da poskrbite za ustrezno zavarovanje v tujini.

  Preberi več